На 7 ноември съпруги на воюващи руски войници проведоха вероятно първия

...
На 7 ноември съпруги на воюващи руски войници проведоха вероятно първия
Коментари Харесай

Лондон: Расте недоволството сред роднините на руските войници

На 7 ноември съпруги на воюващи съветски бойци организираха вероятно първия обществен митинг на улицата в Москва след нашествието в Украйна. Това се показва в последния разследващ отчет на Министерството на защитата на Англия.

Отбелязва се, че протестиращите дами са се събрали на централния Театралния площад в съветската столица и са разпънали транспаранти с искане съпрузите им да бъдат изтеглени от фронтовата линия.

От февруари 2022 година в обществените мрежи всекидневно се появяват образци за съветски съпруги и майки, които насочат онлайн апели в символ на протест против изискванията на военната работа на техните близки.

Въпреки това драконовското законодателство на Русия до момента не разрешава на роднините на бойците да се обединят във авторитетна лобистка мощ, както направиха майките на бойците по време на афганистанско-съветската война от 80-те години, показват от английското разузнаване.

Полицията разпръсна митинга на Театралния площад за минути. Според английското МО обаче е удивително незабавното искане на протестиращите.

Очевидно удълженото за неопределен срок разрастване на боен личен състав на бойното поле без ротация все повече се възприема като неустойчиво както от самите военни, по този начин и от техните родственици, допълва се в отчета.
ТЕМА преди 2 дни 5963 преди 2 дни 1423 преди 2 дни 2497
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР